BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 7 iulie 2010

19 lucruri pe care nu le stiai despre twilight

1. Cele patru cărţi ale seriei Twilight s-au vândut pe plan mondial în 25 milioane de exemplare şi au fost traduse în 20 de limbi.

2. Ultima carte a seriei, „Breaking Down”, s-a vândut în 1,3 milioane de exemplare în primele 24 de ore de la lansare.

3. Stephenie Meyer, autoarea seriei „Twilight” a avut ideea cărţilor într-un vis

.
4. Fanii cărţilor şi ai filmelor au creat 350 de site-uri dedicate fenomenului Twilight.

5. În reţeaua My Space, trailer-ele Twilight au adunat 12 milioane de vizualizări, un record absolut. Tot pe MySpace, pagina oficială Twilight a adunat cei mai mulţi prieteni dintre toate filmele, depăşind „Transformers” şi „300”.

6. Twilight este cel mai căutat film pe IMDb.com. Robert Pattinson a fost mult timp cel mai căutat nume pe acelaşi site, în timp ce Kristen Stewart a ajuns doar pe locul doi, dar oricum înaintea Angelinei Jolie.

7. În ciuda succesului uriaş, primul film Twilight nu a primit prea multe laude din partea criticilor, majoritatea acordându-i doar două stele din cinci.

8. Înainte să primească rolul, Robert Pattinson nu auzise de cărţile Twilight. El a participat la casting doar pentru că o văzuse pe Kristen Stewart în filmul „Into the wild” şi i-a plăcut cum a jucat.


9. Pentru rolul vampirului Edward s-au prezentat la audiţii peste 3000 de actori. Prima alegere a lui Stephenie Meyer a fost Henry Cavill, starul din „The Tudors”, dar până când au început filmările actorul deja împlinise 25 de ani şi era prea în vârstă ca să joace rolul unui adolescent de 17 ani.


10. Ca să participe la audiţii, Robert Pattinson a mers din Anglia direct acasă la regizoarea Catherine Hardwicke. Acolo a trebuit să joace o scenă de dragoste împreună cu Kristen Stewart, care fusese deja aleasă, chiar pe patul lui Catherine Hardwicke.


11. Imediat ce a primit rolul, Robert, originar din Anglia, s-a mutat în SUA şi a început să se pregătească pentru rol, învăţând să lupte, să joace baseball, să conducă şi repetând cascadoriile. De asemenea, Robert Pattinson a trebuit să înveţe accentul american.


12. Două din melodiile de pe coloana sonoră îi aparţin chiar luI Robert Pattinson. Colega lui de platou, Nikki Reed a fost cea care le-a dat producătorilor înregistrările lui Robert. Acestora le-a plăcut muzica şi i-au propus să înregistreze câteva melodii în studio.


13. Scriitoarea Stephenie Meyer apare ca figurant în primul film al seriei Twilight.


14. După lansarea „Twilight: New Moon”, Kristen Stewart a fost solicitată să facă parte din juriu la un proces şi a petrecut trei zile la tribunal.


15. Tânărul actor Taylor Lautner a fost nevoit să poarte perucă pentru rolul vârcolacului Jacob care are părul lung.


16. Şi Kristen Stewart a purtat multe peruci pentru ca echipa să nu mai piardă timp cu coafurile, mai ales că actriţa era minoră şi nu avea voie să lucreze la fel de mult ca ceilalţi.


17. În contractul actorilor care joacă rol de vampiri scrie clar că ei trebuie să se ferească de soare pe tot timpul filmărilor. Un bronz serios ar fi de greu acoperit cu machiaj.


18. Stephenie Meyer a declarat că a fost inspirată de alţi autori mai faimoşi, precum Jane Austen, Shakespeare şi Charlotte Bronte.


19. Rochia pe care o poartă Bella în scena balului din primul film Twilight a costat doar 20 de dolari. Costumul pe care îl poartă Edward a fost cel mai scump outfit din tot filmul.Nu stim cat au costat costumele din „Saga Amurg: Eclipsa



Multumim scriitoarei Stephenye Meyer , fara de care , Twilight nu ar fi existat . Multumim actoriilor pentru ca fac o treaba excelenta , si mai ales multumim lui Catherine Hadrwick care a facut o treaba excelenta cu castingul ! Si va multumim si voua , cei care ne vizitati blogul si ne sustineti !
Bye , bye Echipa WKAT !